Wij zijn verhuisd!! Wij verzorgen onze opleidingen en cursussen op onze nieuwe locatie aan de Bosschendijk 219 in Oudenbosch!

IMG_1909

CNC DRAAIEN

01 ALGEMENE INFORMATIE

Wilt u uw kennis wat betreft CNC rond programmeren / verspanen verder verbreden? Vakopleiding Metaal biedt u deze mogelijkheid. Tevens wordt tijdens deze cursus aandacht besteed aan de technologische en organisatorische zijden van CNC techniek. Na het volgen van deze modulair opgebouwde cursus beschikken de deelnemers over de belangrijkste vaardigheden van draaien onder het CNC proces.

02 DOELGROEP

De cursus is bedoeld voor aankomend CNC draaiers of medewerkers welke reeds ervaring hebben met conventioneel draaien.

03 INHOUD

Met behulp van zowel mondelinge presentaties als praktische oefeningen komen de volgende onderwerpen in deze cursus aan de orde:

  • Inleiding CNC draaien
  • Coördinatenstelsel
  • Nulpunten / referentiepunten
  • Spannen
  • Gereedschappen en voorinstellen gereedschappen
  • ISO programmering

04 TOELATINGSEISEN

Praktijkervaring conventioneel verspanen is gewenst. Het lezen van een tekening en meten met diverse meetgereedschappen is een vereiste. Indien je geen ervaring hebt is het natuurlijk altijd mogelijk om hiervoor bij ons op voorhand een cursus te volgen.

05 STUDIEMATERIAAL

Het studiemateriaal wordt beschikbaar gesteld door Vakopleiding Metaal.

06 START EN STUDIEDUUR

22 avonden van 3 uur (18:00 uur t/m 21:00 uur) en 6 dagdelen of 10 dagen.

Startdatum avondcursus oktober 2021 

 

07 EXAMEN / DIPLOMA

De cursus wordt afgesloten met een examen waarbij men zelf programmeert en een product vervaardigt. Bij voldoende resultaat ontvangt men een praktijkcertificaat.

08 VERVOLGOPLEIDING

Na deze cursus is er de mogelijkheid om een cursus CNC draaien te volgen met aangedreven gereedschappen met C-as en/of CNC draaien met extra C-as en Y as. Beide cursussen worden gegeven met Mazatrol besturing. Daarnaast kunt u bij ons een cursus volgen voor het programmeren met een CAM pakket (Edgecam of Esprit).

09 INFORMATIE / AANMELDEN

Voor meer informatie over deze cursus of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Vakopleiding Metaal via telefoonnummer 076 5726501 of via het online aanmeldformulier.

10 BIJZONDERHEDEN

We adviseren om zorg te dragen voor wekelijkse oefening aan de machine op de werkvloer. Wanneer dit niet mogelijk is kunnen we een extra oefendag aanbieden voor € 290,- per dag.

11 KOSTEN

  • Dagopleiding: € 2.950,00 exclusief BTW
  • Avondopleiding: € 2.950,00 exclusief BTW

11 AANVULLENDE CURSUSSEN

CNC draaien met C-as en aangedreven gereedschap met Fanuc of Mazatrol besturing (duur 3 dagen)

CNC draaien met C-as en Y-as en aangedreven gereedschap met Mazatrol besturing (3 dagen)

Basis draaien met campakket Edgecam (2 dagen)