Vanaf september verzorgen wij onze opleidingen en cursussen op onze nieuwe locatie aan de Bosschendijk 219 in Oudenbosch!

20201028_124337

LASROBOTPROGRAMMEUR!

01 ALGEMENE INFORMATIE

Robotisering wordt steeds belangrijker voor het bedrijfsleven, robots (in ons geval lasrobots) kunnen bijdragen aan het verhogen van productie, veiligheid waarborgen en personeelstekorten opvangen.

Maar om lasrobots efficiënt en effectief in te kunnen zetten is goed geschoold personeel nodig, in het verleden waren hierin de mogelijkheden vrij beperkt. Vaak wordt er getraind door de integrator of producent van de lasrobot installatie en dan zal je er mee aan de slag moeten. Ook waren er tot voor kort geen diploma’s of niveaus om als programmeur van lasrobots aan te tonen wat je kennis niveau is.

Deze opleiding gaat hier verandering in brengen. Vakopleiding Metaal gaat van start met 2 niveaus lasrobotprogrammeur opleidingen die bij het afronden met voldoende resultaat ook worden afrond met een internationaal diploma lasprogrammeur uitgegeven door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) volgens de IIW richtlijn.(International Instituut of Welding)

 

02 DOELGROEP

Deze opleiding is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de metaal industrie en zich verder willen ontwikkelen richting de functie van lasrobotprogrammeur.

03 INHOUD

De opleiding omvat 7 modules en kent zowel theoretische laskennis als praktische programmeer opdrachten. Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van offline programmeer software, lasmallen en een lasrobot. Een sterk punt van deze opleiding is dat er robot programmeer modules op “teachbox” niveau van de meest voorkomende lasrobotmerken in de lesstof zijn verwerkt. De lesstof is overigens via een onlineplatform bereikbaar, dit zorgt ervoor dat de student thuis gericht zelf kan studeren. Via ditzelfde platform (It’s learning) kan buiten de lessen om eenvoudig contact worden gehouden met de docent.

04 INSTROOMNIVEAU

Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u een technische of aan techniek gerelateerde erkende opleiding te hebben genoten.

Een optie is een technische opleiding EQF-level 3 (bijvoorbeeld: MBO 3, secundair leerlingwezen) en een NIL handvaardigheidsdiploma niveau 1 MAG lassen.

Een andere optie is een EQF-level 2 opleiding (bijvoorbeeld: MBO 2, primair leerlingwezen), een NIL handvaardigheidsdiploma niveau 2 MAG lassen en 2 jaar relevante aantoonbare werkervaring.

Ook is affiniteit met 3D CAD-software en goede digitale vaardigheden een pré.

05 STUDIEDUUR

De opleiding heeft twee niveaus:

Lasrobotprogrammeur Basic level (basis niveau)

Basic niveau kent 3 theoretische modules (E-Learning) en 1 praktijkmodule, dit zijn in totaal 16 dagdelen en een volledige praktijkoefendag (exclusief examen).

Lasrobotprogrammeur Comprehensive level (uitgebreid niveau)

Comprehensive niveau kent 6 theoretische modules (E-learning) en 1 praktijkmodule, dit zijn in totaal 24 dagdelen en een volledige praktijkoefendag (exclusief examen).

Lestijden van de opleiding zijn van 15.30 uur tot 20:00 uur, hierin is een half uur pauze opgenomen.

06 START OPLEIDING

De middag/avond opleiding zowel Basic als Comprehensive start: eind oktober/begin november 2021

Dag opleiding Basic/Comprehensive start: op aanvraag

07 EXAMEN EN DIPLOMERING

Als de theoretische modules en praktische module zijn afgerond wordt dit op een nader te bepalen datum afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. De tijdsduur van het examen is 2 dagen. Bij voldoende resultaat ontvangt de geëxamineerde het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur van het NIL.

08 KOSTEN

De kosten voor beide opleidingen zijn op aanvraag.

09 INFORMATIE / AANMELDEN

Voor meer informatie over deze cursus of voor aanmelden kunt u contact opnemen met Vakopleiding Metaal via telefoonnummer 076 5726501 of via het online aanmeldformulier (klik hieronder).